ГЕРБ-СДС, ДПС и малка партия е мислимото и възможното мнозинство в този

...
ГЕРБ-СДС, ДПС и малка партия е мислимото и възможното мнозинство в този
Коментари Харесай

Социологът Марчела Абрашева: Ще се намери конфигурация от 121 депутати

ГЕРБ-СДС, ДПС и дребна партия е " мислимото и вероятното мнозинство в този парламент ". Това сподели пред БНР социологът Марчела Абрашева, районен шеф на " Кантар ".

Тя дефинира " ИТН " като " партия с артистични компоненти на ръба на 4-процентовата преграда ".

Никоя от другите дребни партии не е затворила вратата да бъде част от бъдещо ръководещо мнозинство по избрани тематики, напомни Абрашева.

" Дори да не бъде декларирана директна поддръжка сега, това не значи, че такава няма да бъде получена. И то освен от Има Такъв Народ ".

" Ще се откри настройка от 121, даже в случай че Има Такъв Народ реши, че няма да бъде част от споделената отговорност ", предвижда Марчела Абрашева в предаването " Преди всички ".

По думите ѝ  " доста бързо се схванаха първите две сили по противоречиви въпроси от предишния парламент ".

Абрашева счита, че ще има държавно управление:  " Нека забележим по какъв начин тази настройка ще работи и в името на какво ".

Социологът акцентира, че след като " Продължаваме промяната " - " Демократична България " са в сериозен нокдаун, следващият огромен конкурент на ГЕРБ и ДПС е президентът Румен Радев.

Марчела Абрашева открои като една от вероятните аргументи за пробива на " Величие " това, че е малка групировка, само че с твърдо ядро привърженици, което на фона на ниската електорална база и слабата изборна интензивност, води до влизането им в Народното събрание.

Социологическите изследвания в изборния ден са форма на надзор на прозрачността на изборите, изрази позицията си социологът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР